1. Veelgestelde vragen

Vanaf 1 juli 2022 is de minimumleeftijd om de step te besturen 16 jaar. Per reservatie moet er minstens één iemand de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben.

Het gebruik van een helm is niet verplicht in België. Het is echter wel aangeraden. Je kan bij ons zowel een helm huren of kopen indien gewenst.

Volgens de fiche van Segway-Ninebot heeft de step in ideale omstandigheden een bereik van 65 km. Verschillende factoren spelen hierin een rol, zoals weersomstandigheden (temperatuur en wind) alsook het gewicht van de gebruiker van de step. Wij baseerden onze routes op onze eigen ervaringen. Ritten van 25 à 30 km zonder bij te laden zijn dan ook perfect mogelijk. Bij het huren van de step krijgt iedere bestuurder ook een oplaadkabel ter beschikking om indien gewenst onderweg aan een laadpunt de step bij te laden. Een uurtje laden zorgt voor een kleine 10 km extra rijbereik.

 

Bij het afleggen van één van de door ons uitgestippelde routes heeft je step sowieso voldoende power en als je echt wil, dan heb je de kans om hem onderweg bij te laden bij één van de oplaadpunten langs onze routes. Trek je er zelf op uit? Houd er dan rekening mee dat je een route uitstippelt van maximaal 30 km wanneer je niet bijlaadt onderweg.

Een speciale verzekering is niet nodig. De steps gaan niet sneller dan 25 km per uur en zijn dan ook gelijkgesteld aan fietsen. Een familiale verzekering volstaat dan ook.

Neen, dit is niet nodig. De steps hebben een maximale snelheid van 25 km per uur en zijn dan ook gelijkgesteld aan het gebruik van een fiets.

Eigenlijk zijn hiervoor dezelfde regels als die van de fiets van toepassing. Uiterst rechts houden op de openbare weg. Zijn er fietspaden? Gebruik ze, deze zijn ook bestemd voor steps.

De verhuurde modellen zijn professionele steps, maar het blijft uiteraard een elektronisch toestel. Defecten zijn altijd mogelijk. Bij pech contacteer je uiteraard VIVE LE STEP telefonisch op het nummer 0496 805614. Samen zoeken we dan gericht naar een oplossing inzake ophalen of leveren van een nieuwe step.

Bij een ongeval vragen we om uiteraard steeds de gegevens uit te wisselen indien er een derde partij bij betrokken is. Noteer nauwgezet de omstandigheden van het ongeval. Bij mogelijke letsels dient er altijd een proces-verbaal opgemaakt te worden door de lokale politie. Bij ieder ongeval dient VIVE LE STEP onmiddellijk op de hoogte gebracht te worden via het nummer 0496 805614.

De huurder is verantwoordelijk voor het beheer van de gehuurde step. Door het aanvaarden van de algemene voorwaarden bevestigt de huurder ook dat alle bestuurders de minimumleeftijd van 16 jaar hebben. Wij voorzien iedere step van een slot. Bij gewoon gebruik kan de step ook geen schade oplopen. Bij diefstal of schade die door de huurder wordt veroorzaakt tijdens de gehuurde periode dient de huurder dan ook de schade te vergoeden. Lees hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

2. Mogelijkheden om rond te toeren

Je kan kiezen voor één van onze uitgestippelde gps-routes.
Gebruikmakende van je smartphone kan je deze routes gemakkelijk navigeren met een gratis app.
Uiteraard kan je ook volledig zelf je route bepalen.
Houd er wel rekening mee dat je een route van maximum een  30-tal kilometer plant als je niet wil bijladen.

3. Betaling en waarborg

Na reservering ontvang je een mail met een uitnodiging tot betaling. Je hebt de keuze om het bedrag over te schrijven of cash bij afhaling te betalen.
Per reservering dient er ter plekke cash een waarborg van 150 euro betaald te worden.

4. Checklist vóór vertrek

Neem onderstaande info zeker eens door voor je aan je uitstep begint:

De display van onze steps heeft maar 1 knop:

 • 1 x drukken => step wordt ingeschakeld
 • Nadien 1 x kort drukken => hiermee schakel je het licht aan en uit, lampje verschijnt op display
 • 1 x langer drukken => step wordt uitgeschakeld
 • Door 2 x snel en kort te drukken kan je snelheidsmodus van de step bepalen:

ECO: 15 km/u 
D of drive: 20 km/u  
S of sport: 25 km/u 

 • Op het stuur hebben we aan de linkerzijde de rem en een draaibel, aan de rechterzijde bevindt zich de snelheidshendel.
 • Om je step in beweging te brengen (na 1 x op de knop gedrukt te hebben) dien je step manueel tot ongeveer 5 km per uur in beweging te brengen. Door de snelheidshendel naar beneden te duwen begint je stepavontuur.
 • Houd altijd 2 handen aan het stuur! Als je één hand loslaat kan je de controle over de step verliezen met een mogelijke valpartij als gevolg.
 • De steps zijn uitgerust met cruise control. Rijd je 5 seconden aan de zelfde snelheid? Dan hoor je een pieptoon. Dit wil zeggen dat de cruise control wordt ingeschakeld. Door te remmen of de snelheidshendel terug te bedienen wordt de cruise control weer uitgeschakeld.
 • Laat je de step (op eigen risico) ergens achter? Gebruik steeds het door ons voorziene slot. Gebruik hiervoor de as van het achterwiel, naast het wiel zelf en maak het slot vast aan een vast voorwerp.
 • Houd altijd een oogje in het zeil als je ze achterlaat.
 • Bijladen kan met de bijgevoegde kabel meestal gratis gebeuren bij meerdere Horeca-zaken.
 • Beschadiging of diefstal van de step wordt steeds door de huurder/gebruiker vergoed.
 • Zorg ervoor dat de step tijdig terug binnen gebracht worden. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.
 • Bij eventuele problemen onderweg contacteer je ons op het nummer 0496 805614.
 • Rijd NIET door modderbaden en felle regenbuien!
 • Bij een GPS-route zorg je ervoor dat je smartphone is opgeladen bij vertrek.
 • Het toestel start je in de ECO-stand en nadien kan je doorschakelen naar de DRIVE-modus of sportstand.
 • Heb je een grappige of leuke foto van onderweg? Tag VIVE LE STEP op de sociale media 😊
 • Geniet met VIVE LE STEP van een leuke uitstep!

5. Levering op locatie

De door ons uitgestippelde GPS-routes vertrekken en komen aan bij VIVE LE STEP. Kies je ervoor om met de steps van op een andere locatie te vertrekken en aan te komen? Dit behoort ook tot de mogelijkheden. Levering is mogelijk binnen een straal van 25 km. Voor de voorwaarden en verder af te spreken kan je ons contacteren via info@vivelestep.be

6. Welke step verhuren jullie?

Segway NINEBOT MAX G30​

De Segway Ninebot Max G30 is een elektrische step welke 25 km/u gaat.

Betrouwbaarheid​

De MAX G30 is het topmodel van de elektrische steps van Ninebot by Segway. De step beschikt over een vermogen tot 700W.

Comfortabel rijden​

De 10 inch luchtbanden zonder binnenband zijn ingespoten met extra gel-laag die preventief werkt tegen lek rijden.

Veiligheid​

De aanpasbare verlichting en achterlichten zijn niet alleen leuk, ze zorgen er ook voor dat een rijder bij weinig licht te zien is en veilig kan rijden.